Praktický fermentační workshop I.
13. 6. 2024, 17:00 - 19:30 h, Jánošíkova 12, Brno
Vstupte s námi do úžasného světa fermentace.
Naše workshopy jsou jedinečné díky propojení teoretických znalostí o důležitosti mikrobiomu s praktickými dovednostmi fermentování potravin.
Workshop povedou:
MVDr. Michaela Vránková, specialistka na výživu a hygienu potravin
MUDr. Anna Palgutová CFMP, lékařka funkční medicíny, certifikovaná GAPS terapeutka
Naučíme vás konkrétní postupy výroby fermentovaných potravin a budete mít možnost se aktivně zapojit a tvořit přímo na místě pod naším vedením.
Workshop se koná v malé skupině, kde je maximálně 6 účastníků.
Dozvíte se:
- co je střevní mikrobiom, z čeho se skládá a jaká je jeho úloha v našem těle,
- co všechno ovlivňuje stav našeho mikrobiomu,
- proč je střevo považováno za druhý mozek,
- proč je důležité o svůj mikrobiom pečovat a co se může stát, když nežijeme v souladu s mikroorganismy v našem těle,
- jak mikrobiom ovlivňuje imunitní a hormonální systém,
- co našemu mikrobiomu škodí.
Naučíte se:
- jak rychle vyrobit fermentovanou zeleninu, kterou můžete během několika minut jíst,
- jak kvasit zeleninu ve vlastní šťávě,
- jak vyrobit různé druhy nálevů,
- připravovat fermentované nápoje (tibi, kombucha, kvasy),
- co všechno můžete fermentovat.
Praktické tipy:
- čím se řídit při nakupování fermentovaných výrobků,
- jak postupovat při zařazování fermentovaných potravin do jídelníčku a jaké množství je optimální.
Odnesete si domů:
- základy na fermentované nápoje,
- tři vlastnoručně vyrobené fermenty.
Cena: 1 600 Kč
V ceně je zahrnuto:
- materiál potřebný k přípravě
- recepty
- ochutnávka hotových výrobků
- káva, čaj, voda k občerstvení
V případě zakoupení obou praktických fermentačních workshopů (13. 6. a 20. 6. 2024) platí zvýhodněná cena za oba 2 900 Kč.
Registrace: funkcnimedicinabrno@email.cz
Praktický fermentační workshop II.
20. 6. 2024, 17:00 - 19:30 h, Jánošíkova 12, Brno
Workshop prohlubuje získané znalosti a dovednosti z workshopu Praktický fermentační workshop I.
Naše workshopy jsou jedinečné díky propojení teoretických znalostí o důležitosti mikrobiomu s praktickými dovednostmi fermentování potravin.
Workshop povedou:
MVDr. Michaela Vránková, specialistka na výživu a hygienu potravin
MUDr. Anna Palgutová CFMP, lékařka funkční medicíny, certifikovaná GAPS terapeutka
Naučíme vás konkrétní postupy výroby fermentovaných potravin a budete mít možnost se aktivně zapojit a tvořit přímo na místě pod naším vedením.
Workshop se koná v malé skupině, kde je maximálně 6 účastníků.
Dozvíte se
- jak mikrobiom souvisí s psychikou a spánkem,
- jaká onemocnění mohou být způsobena špatným stavem mikrobiomu včetně autoimunitních,
- co je propustné střevo,
- jak snížit dopad léčby antibiotiky,
- jak na trávící obtíže spojené s cestováním,
- jaké zvolit doplňky stravy na podporu mikrobiomu,
- jak se orientovat v oblasti probiotik.
Naučíte se:
- fermentovat mléčné výrobky,
- připravovat fermentované omáčky a relishe,
- vyrobit kimchi,
- jak do fermentace zapojit ořechy, semínka a luštěniny.
Praktické tipy:
- jak využívat fermentované potraviny při vaření,
- jak najít cestu k fermentovaným potravinám pro sebe i svou rodinu
Odnesete si:
- mléčný kvašený výrobek,
- kimchi,
- fermentovanou omáčku,
- relish.
Cena: 1 600,- Kč
V ceně je zahrnuto:
- materiál potřebný k přípravě
- recepty
- ochutnávka hotových výrobků
- káva, čaj, voda k občerstvení
V případě zakoupení obou praktických fermentačních workshopů (13. 6. a 20. 6. 2024) platí zvýhodněná cena za oba 2 900 Kč.
Registrace: funkcnimedicinabrno@email.cz