Praktický fermentační workshop I.

13. 6. 2024, 17:00 - 19:30 h, Jánošíkova 12, Brno

Vstupte s námi do úžasného světa fermentace.

Naše workshopy jsou jedinečné díky propojení teoretických znalostí o důležitosti mikrobiomu s praktickými dovednostmi fermentování potravin.

Workshop povedou:

MVDr. Michaela Vránková, specialistka na výživu a hygienu potravin
MUDr. Anna Palgutová CFMP, lékařka funkční medicíny, certifikovaná GAPS terapeutka

Naučíme vás konkrétní postupy výroby fermentovaných potravin a budete mít možnost se aktivně zapojit a tvořit přímo na místě pod naším vedením. 

Workshop se koná v malé skupině, kde je maximálně 6 účastníků.

Dozvíte se:

  • co je střevní mikrobiom, z čeho se skládá a jaká je jeho úloha v našem těle,
  • co všechno ovlivňuje stav našeho mikrobiomu,
  • proč je střevo považováno za druhý mozek,
  • proč je důležité o svůj mikrobiom pečovat a co se může stát, když nežijeme v souladu s mikroorganismy v našem těle,
  • jak mikrobiom ovlivňuje imunitní a hormonální systém,
  • co našemu mikrobiomu škodí.

Naučíte se:

  • jak rychle vyrobit fermentovanou zeleninu, kterou můžete během několika minut jíst,
  • jak kvasit zeleninu ve vlastní šťávě,
  • jak vyrobit různé druhy nálevů,
  • připravovat fermentované nápoje (tibi, kombucha, kvasy),
  • co všechno můžete fermentovat.

Praktické tipy:

  • čím se řídit při nakupování fermentovaných výrobků,
  • jak postupovat při zařazování fermentovaných potravin do jídelníčku a jaké množství je optimální.

Odnesete si domů:

  • základy na fermentované nápoje,
  • tři vlastnoručně vyrobené fermenty.

Cena: 1 600 Kč
V ceně je zahrnuto:
- materiál potřebný k přípravě
- recepty
- ochutnávka hotových výrobků
- káva, čaj, voda k občerstvení

V případě zakoupení obou praktických fermentačních workshopů (13. 6. a 20. 6. 2024) platí zvýhodněná cena za oba 2 900 Kč.

Registrace: funkcnimedicinabrno@email.cz

Praktický fermentační workshop II.

20. 6. 2024, 17:00 - 19:30 h, Jánošíkova 12, Brno

Workshop prohlubuje získané znalosti a dovednosti z workshopu Praktický fermentační workshop I.

Naše workshopy jsou jedinečné díky propojení teoretických znalostí o důležitosti mikrobiomu s praktickými dovednostmi fermentování potravin.

Workshop povedou:
MVDr. Michaela Vránková, specialistka na výživu a hygienu potravin
MUDr. Anna Palgutová CFMP, lékařka funkční medicíny, certifikovaná GAPS terapeutka

Naučíme vás konkrétní postupy výroby fermentovaných potravin a budete mít možnost se aktivně zapojit a tvořit přímo na místě pod naším vedením.

Workshop se koná v malé skupině, kde je maximálně 6 účastníků.

Dozvíte se

  • jak mikrobiom souvisí s psychikou a spánkem,
  • jaká onemocnění mohou být způsobena špatným stavem mikrobiomu včetně autoimunitních,
  • co je propustné střevo,
  • jak snížit dopad léčby antibiotiky,
  • jak na trávící obtíže spojené s cestováním,
  • jaké zvolit doplňky stravy na podporu mikrobiomu,
  • jak se orientovat v oblasti probiotik.

Naučíte se:

  • fermentovat mléčné výrobky,
  • připravovat fermentované omáčky a relishe,
  • vyrobit kimchi,
  • jak do fermentace zapojit ořechy, semínka a luštěniny.

Praktické tipy:

  • jak využívat fermentované potraviny při vaření,
  • jak najít cestu k fermentovaným potravinám pro sebe i svou rodinu

Odnesete si:

  • mléčný kvašený výrobek,
  • kimchi,
  • fermentovanou omáčku,
  • relish.

Cena: 1 600,- Kč

V ceně je zahrnuto:
- materiál potřebný k přípravě
- recepty
- ochutnávka hotových výrobků
- káva, čaj, voda k občerstvení

V případě zakoupení obou praktických fermentačních workshopů (13. 6. a 20. 6. 2024) platí zvýhodněná cena za oba 2 900 Kč.

Registrace: funkcnimedicinabrno@email.cz